Teknolojinin her geçen gün gelişmesi, beraberinde telefonların ve RAM’lerinde gelişmesini sağlıyor. Kapasiteleri her gün artmaya devam eden RAM’ler artık daha kapasiteli bir şekilde kullanıcılara sunulmaya başlandı. Piyasa içerisinde bulunan birçok akıllı telefonun RAM seviyesi, neredeyse dizüstü bilgisayarlardan daha fazla. Peki, gerçekten akıllı telefonlarda RAM bu kadar önemli mi? Kullanıcılara hangi noktalarda daha çok avantaj sağlıyor? İşte bu noktada RAM’in ne kadar önemli olduğu kanıtlayan 7 bilgiyi sizlere açıklıyoruz.
-
1 RAM Kapasitesi Aynı Hazır Para Gibidir
RAM kapasitesi hazır para gibi olduğunu belirtirken şaka yapmıyoruz. Şöyle düşünün: Alışveriş yapacaksınız. Ödemeyi nakit parayla mı yaptığınız da daha hızlı olur? Yoksa kart ile POS makinesini kullanarak yaptığınız mı? Elbette cebinizdeki nakit para her zaman daha hızlı bir ödeme yöntemi olacaktır. RAM kullanımını da bu örneğe benzetmek mümkün.
Akıllı telefonlarınızda işlem yapmak için telefonunuzu açtığınız anda RAM devreye girecektir. RAM ne kadar hızlıysa, yaptığınız işlemler de o kadar hızlı olacaktır.
-
2 Uygulamayı İlk Defa Açarken Çok Beklerseniz, RAM Kapasiteniz Yeterli Değildir
Bir uygulamayı indirdiğinizde, uygulamalar ya microSD kartınıza ya da depolama birimine kayıt edilmektedir. Uygulamaların telefonunuza inmesi ne yazık ki RAM’in hızını göstermez. İşlemcinizin ne kadar hızlı olduğunu görmek istiyorsanız, uygulamayı açmayı deneyin. Telefonunuz uygulamayı ne kadar hızlı açıyorsa, RAM kapasitesi o kadar fazladır.
-
3 RAM Kapasiteniz Düşükse Aynı Zamanda Uygulamanızı Zor Kapatırsınız
Akıllı telefonlarda RAM sadece uygulamaları açarken değil, aynı zamanda da kapatırken de belli olmaktadır. Telefonlarınızdan Facebook’u açın. Sürekli gelen güncellemeler RAM’inizden yiyecektir. Facebook’ta ortalama 1 saat geçirdikten sonra uygulamayı kapatın. Daha sonra tekrar açın. Bu sırada uygulamaların biraz daha geç yüklendiğini fark edeceksiniz. Anlık işlemlere göre hareket eden RAM, uygulamaların açılıp kapanmasında önemli bir rol oynamaktadır.
-
4 Uygulamalar Arasındaki Geçişte RAM Önemlidir
Android telefonlarda uygulamalar arasındaki geçiş genelde biraz sorunlu olmaktadır. Eğer RAM kapasiteniz 2 GB altındaysa, bu sıkıntıyla daha fazla karşılaşacaksınız. Ara bellek görevi gören RAM’ler uygulamalar arasındaki geçişte son derece önemlidir. Uygulamaların üst üste açılması telefonunuzu kısa bir süre sonra zorlayacaktır. Bu noktada RAM kapasitesi daha yüksek bir telefon almalısınız.
-
5 İşlemciniz Ne Kadar Hızlı Olursa Olsun RAM Yetersizse İşlemleriniz Bekler
Günümüzde akıllı telefonlarda RAM kapasitesi kullanıcılara 64 GB şeklinde sunulmaktadır. Kullanıcılara bu noktada kameranın özellikleri, sayısı, ekran boyutu gibi çeşitli sayısallıklarla ürün pazarlanmaya çalışılmaktadır. Bu noktada RAM kapasiteleri oldukça geride kalıyor. İşlemci ve depolama alanları ne kadar gelişmiş ise, RAM kapasitesi de o kadar gelişmiştir. Piyasada bulunan telefonlar dikkate alındığında 3 veya da 4 GB RAM’i olan telefonlara yönelmek akıllıca olacaktır.
-
6 RAM, Depolama Birimlerinizden Hızlıdır
Uygulamalar veri depolama birimlerinde saklanmaktadır. Oyun oynamayı seviyor ve beraberinde çeşitli programlar kullanıyorsanız, bu telefonlar size yetmeyecektir. Yani depolamanızın sunduğu RAM size yetersiz gelecektir. Uygulamalarınızdan tam verim almak için RAM’i tercih edin.
-
7 iOS ve Android RAM İhtiyaçları Farklıdır
Şu an piyasada en çok tercih edilen sürümlerin, iOS ve Android olduğunu biliyoruz. Bunlar Google ve Apple’nin elinden çıkan işletim sistemleridir. İkisini kıyasladığımızda Android’in daha fazla RAM’e ihtiyacı olduğunu belirtmemiz gerekiyor. Android, kullanıcılarla buluştuğu andan itibaren RAM konusunda bazı sorunları bulunuyor. Bu sebeple telefon alırken bu iki işletim sistemlerini karşılaştırmayın.
0 Yorum